Vakációs Bibliatábor 2024

113 alsós gyermek zsivaja, jókedvű, derűs, szívből jövő éneklése töltötte meg a Református Belvárosi Gyülekezeti Házat az elmúlt hét délelőttjein, amikor is az idei Vakációs Bibliatábor zajlott a Mezőtúri Református Egyházközség és a Református Általános Iskola közös szervezésében.

A tábor vezérfonalát a Titus Hitéleti Alapítvány idei táboros anyaga szolgáltatta: „Szólj, Uram, mert hallja a te szolgád” címmel Sámuel életét tekintettük végig a gyerekekkel és próbáltuk megérteni Isten vezetését ennek a prófétának az életén keresztül.

A mindenkit átmozgató reggeli torna után a közös éneklést az Ifjúsági Zenekar vezette, majd az aznapi Bibliai történet hangzott el, vagy került színpadra a gyerekek elé. Egy rövid tízórais szünet után csoportokban mélyítettük a hallottakat sok játékkal, további énekléssel, kreatív feladatokkal.

Ebéd után pedig strandon jártak és különféle kézműves foglalkozásokon vettek részt a gyerekek. Utolsó napon sor került egy egész napos kirándulásra is, a nagyobbak Poroszlóra utaztak a Tisza-tavi Ökocentrumba, a kisebbek pedig Gyomán jártak a Tájházban és strandoltak.

A méltán híres és sokak által szeretett, egész hetet végig kísérő Bibliai Totó eredmény hirdetésére is ezen a reggelen került sor, ahol a gyerekek örömmel vették a helyezésekért járó kis ajándékokat és a Református Nőszövetség felajánlásában a minden táborozónak járó kiscsokit is.

Hálás szívvel köszönjük meg minden szolgálónak a helytállását, az Ifjúsági Zenekarnak a szolgálatát, a Református Általános Iskola háttértámogatását, minden pedagógusának a segítségét és Molnár Ancsa tanítónéninek a szervezést. Hálás szívvel köszönjük meg Istennek is, akinek van hatalma összegyűjteni az övéit és megdicsőíteni nevét újra és újra közöttünk.