Mezőtúri Református Egyház Idősek Otthona

Szendy Pál Idősek Otthona

 

Az Idősek Otthona 2004-ben nyitotta meg kapuit lakói előtt. A kezdet óta bővült befogadóképessége, és ma már 50 lakó számára nyújt egy és két ágyas szobákban kényelmes lakhatási lehetőséget. Minden szobához külön előszoba és fürdőszoba tartozik. A lakrészek akadálymentesítettek, többcsatornás televíziózási és telefonhasználati lehetőséggel. Teljes körű ellátásunk keretében folyamatos egészségügyi alapellátást és ápolás-gondozást biztosítunk. Lehetőség van a szabadidő tartalmas eltöltésére, illetve a szabad hitélet gyakorlására is.
Az étkezést saját főzőkonyhánkon belül oldjuk meg a lakók és az étkeztetési szolgáltatásunkat igénybevevők számára egyaránt.
A házi segítségnyújtás az otthonukban élőknek igyekszik mindennapjaikban segítséget szolgáltatni. Orvosi javaslatra otthonán kívül is.

Támogató szolgálatunk a fogyatékkal élő emberek folyamatos segítését szolgálja. Ezen belül személyi segítést, szállító szolgáltatást és információnyújtást biztosítunk.
Az Otthont a Mezőtúri Református Egyházközség alapította, de mindenki érdeklődését és jelentkezését szeretettel várjuk, bármely szolgáltatásunkkal kapcsolatban, mert elsősorban abban szeretnénk megmutatni egyházi jellegünket, melyet az Otthonunk vezérigéje is kifejez:

„Egymás terhét hordozzátok: és így töltsétek be a Krisztus törvényét.” (Gal 6,2)

Bíró Kálmánné Bakos Ilona Idősek Otthona

Mezőtúr város csendes, nyugodt részén helyezkedik el az Intézmény, 2000 m2-es parkosított területen.

Lakóink elhelyezése két, lifttel ellátott épületben (’A’ és ’B’ jelűben), 1-2-3-4 ágyas szobákban biztosított. A lakószobák kényelmesen, az idősek életkori sajátosságait figyelembe véve, akadály mentesítve kerültek kialakításra. Szintenként biztosított a társalkodó helyiség, amely meghitt légkört biztosít a szabadidő kulturált eltöltésére és látogatók fogadására is. Ellátottaink napjai hasznosan telnek a rendszeres foglalkozásoknak köszönhetően. Rendszeresen szervezünk kirándulásokat, részt veszünk kulturális és sport rendezvényeken.  

 

Intézményünk az alábbi profilokban nyújt ellátást 181 fő részére: 

–          145 fő idősek ápoló- gondozó részlege;

–          20 fő mozgásfogyatékosok ápoló-gondozó részleg;

–          2×8 fő szenvedélybetegek lakóotthona.

 

Főbb szolgáltatásaink: 

–          ápolás-gondozás (egészségügyi szolgáltatáshoz való hozzájutás biztosítása, rendszeres orvosi ellátás, gyógyszerellátás).

–          mentálhigiénés ellátás (személyre szabott bánásmód biztosítása, hitélet biztosítása, szabadidő hasznos eltöltésének biztosítása)

–          foglalkoztatás (egyéni és csoportos foglakoztatás)

–          étkeztetés: házias ízekkel napi ötszöri étkezést biztosítunk

–          mosodai szolgáltatás (ellátottaink részére)

–          fodrászat.

 

Dokumentumok letöltése

Kérelem és adatlap letöltéséhez kattintson ide

GYSZV értékelő adatlap letöltéséhez kattintson ide

Kapcsolat:

Intézményvezető: Kovács Anett Beáta

e-mail: mezotur.otthon@reformatus.hu

Telefon: 56/350-363 vagy 56/350-561
 

Az Intézmény fenntartójának képviselője: Mihalina László lelkészelnök

5400 Mezőtúr, Petőfi út 2.

mezotur@reformatus.hu