Hittantábor 2023 – Pécs

Van, amit Isten évről-évre gazdagon megáld a gyülekezetünk életében, az egyik ilyen az elutazós hittantáborunk. Idén új helyszínt kerestünk, a Pécsi Református Kollégiumra esett a választásunk, és jól döntöttünk. Szépen felújított, modern környezetben tölthettük el ezt az 5 napot, aminek a központi igazsága az volt: „ISTEN GYERMEKE VAGYOK!”

Azon igyekeztünk az 5 nap alatt, hogy ne csak a zöld pólókra legyen felírva ez a mondat, hanem amikor eljövünk, már a gyerekek szívébe is. Ennek érdekében minden reggel a zenés ébresztő után a szolgálók imaközösségével kezdtük a napot, majd a reggeli után a délelőtti előadás következett. Volt szó Dávidról, mint a családja által lenézett fiúról, Eszterről, mint a magára maradt leányról, aztán a kisfiúról, akinek vajmi kevés ennivalója volt 5000 embernek, Isten mégis kiválasztotta őket, mert Ő nem úgy látta őket, ahogyan mások, és terve volt velük. Isten gyermekeiként képesítve vagyunk arra, hogy elvégezzük azt a feladatot, amit ránk bízott.

Az előadások után csoportokban dolgoztuk fel a hallottakat, ahol játékos gyakorlatok, kreatív feladatok segítették, hogy a bibliai igazságok mélyebbre, egészen a szívig érjenek, és egymás hite által is gyógyuljunk. Ebéd után minden délután útra keltünk, hogy meglátogassuk Pécs és környéke szépségeit. Jártunk a Siklósi várban, ahol nagyon szemléletes és élvezetes előadást kaptunk a vár részeiről és történelméről, jártunk a Pécsi Székesegyházban és a Dzsámiban is, valamint ellátogattunk a Bikali Élménybirtokra, ahol lovagitornát és fegyverbemutatót láttunk.

Kedden meglátogattak bennünket a gyülekezetből, és szokásosan velünk töltötték a napot, cserébe hoztak nekünk dinnyét és csokit, amit aztán jóízűen el is fogyasztottunk. Egyik nap beültek hozzánk a Pécs-Kelet-Mecseki Református Gyülekezet hittantáborosai is egy közös éneklés erejéig. Közben persze számháborúztunk nagyon sokat, volt Fele sem igaz játék, a nagyobbak imasétáltak is. Az estéket a vacsora után John Patton misszionárius története zárta.

Kellemesen elfáradva, lélekben és szívben megújulva tértünk haza. Hála és öröm azért a hatvan hittantáborosért, akik ezen a héten Isten gyermekei is lettek. Köszönjük a szolgálók és minden segítő munkáját, az ifjúsági zenekar szolgálatát. Köszönjük a Mezőtúri Református Kollégium, a Református Nőszövetség, a Barankovics Alapítvány és a Támogatók a Diákok Reménységéért csoport anyagi segítségét.       Soli Deo Gloria!         Egyedül Istené a dicsőség!

Képgaléria

Valamennyi képet megtekintheti, ha a Facebook-on megnyitja a „Hittantábor 2023” galériát!