Házassághete a Mezőtúri Gyülekezetben 2024.

„ÁLLANDÓ MEGÚJULÁSBAN” – Idén február 11-18. között került megrendezésre a több mint két évtizedes múltra visszatekintő, nagymúltú rendezvénysorozat, a Házasság Hete. A szervezők célja a házasság, a család melletti kampányolás, és annak népszerűsítése. Gyülekezetünk idén 6 programmal kapcsolódott az idei év meghirdetett témájához: „Állandó megújulásban”.

A hét nyitó istentiszteletén Égerné Tamás Annamária lelkipásztor igehirdetése után gyülekezetünk tagjai, Gulyás László és felesége, Sára tettek bizonyságot hitükről, egymásra találásukról, közös életük keresztyén aspektusairól.

A hét első felében Filmklubra hívtuk a gyülekezet házas és egyedülálló tagjait, az „Ember, akit Ottonak hívtak” c. film alapján kezdtünk beszélgetést az elmagányosodásról, és felelősségünkről azok felé, akik mellettünk, a környezetünkben élnek.

A hét második felében Házaspáros estet szerveztünk immáron harmadik alkalommal. A tavalyi is nagyon jól sikerült, és az idei is sokat adott a pároknak, akik eljöttek. Játékos, páros gyakorlatos, olykor elgondolkodós, közösen imádkozós este volt, amit egy vacsora zárt, majd egy házaspáros áldással térhetett mindenki haza.

A hét ünnepélyes záróistentiszteletén, vasárnap délelőtt 10 órakor Kupai-Szabó Kornél és Kupai-Szabó Tímea, törökszentmiklósi lelkészházaspár szolgáltak közöttünk és beszéltek őszintén és hitelesen megismerkedésükről, közös életükről, Istenhitükről a pódiumbeszélgetés során. Az istentisztelet végén a jelenlévő párokért, házaspárokért imádkoztunk és közös áldásban részesültek, amit papírformában haza is vihettek.

Nőszövetségi Olvasókörünkre még aznap délután hívtuk elsősorban az asszonyokat, nőtestvéreket legyenek akár házasok, akár egyedülállók. Révész Szilvia „Elég jó nő” c. könyve alapján néztünk rá döntéseinkre, szerepeinkre és házasságainkra. Keresztyén nőként erőnk forrása Istenben van, és ezért hálát is adtunk az alkalom végén imádságban.

S bár kicsit a megadott dátumon túl, témájában mégis idekapcsolódott a fiatal generációt megszólító nagyok Ifije február 24-én, szombaton délután, ahol közös játékra, együtt gondolkodásra hívta a gimnazista korosztályt gyülekezetünk fiatal házaspárja Dormán Dorián és Berec Kata párkapcsolat, szerelem témában.

Hálásak vagyunk az alkalmakért, hogy megvalósulhattak, minden segítőért, és mindenkiért, aki bármelyik alkalomra ellátogatva hallhatta az Evangéliumot Isten megújító és helyreállító szeretetéről. Legyen Istené a dicsőség idén is mindezért.