Gyülekezeti délután a Mezőtúri Református Egyházközségben

Jó együtt imádkozni és jó együtt összegyűlni az Ige köré, jó együtt magasztalni Isten nevét és jó együtt játszani is. Amit igényeltünk még a Mezőtúri Református Gyülekezetben: a kötetlen együttlét, a kötetlen beszélgetés és a családok fesztelen megjelenése a gyülekezetben.

Erre adott lehetőséget a június 24-én, szombaton megrendezett, szabadtéri gyülekezeti délutánunk, ahol kicsik és nagyok, idősek és fiatalok, egyedülállók és családosok jöttünk össze, hogy együtt legyünk Isten jelenlétében is és egymással is. A gyerekeknek trambulin, játszósarok, aszfaltrajz, ping-pong, foci és kosárlabda szolgálta a kényelmüket – találtak maguknak játékokat a legkisebbek is.

Közös énekléssel vártuk össze egymást, ez segített megérkezni, még ha más-más élethelyzetből jöttünk is, majd egy rövid tanítás következett a gyülekezetről, mint Krisztus testéről, amelyben mindannyiunknak meg van a helye. Az igei együttlétet közös étkezés követte: bográcsos marhapörkölt és sütemények, majd fagylaltos kocsi érkezett mindenki megelégedésére. Ezután pedig következett a kötetlen együttlét, jó hangulatú beszélgetés, a gyerekek együtt játszása.

Isten megáldotta ezt a délutánt – Jézus tágabb tanítványi köréhez hasonlóan – 70 emberrel és tökéletes időjárással is, mert nem volt túl meleg sem, de az eső elkerült bennünket. Köszönet minden segítőnek, a Nőszövetségnek, a Férfikörnek és az Ifjúsági Zenekarunknak!

Hála legyen Istennek kimondhatatlan ajándékaiért! Soli Deo Gloria!

Képtár

Az eredeti bejegyzés megtekintéséhez kattinson a jobb felső sarokban levő -ikonra