Hittantábor a Dunakanyarban 2024.

A Börzsöny hegység gyönyörű hegykoszorújában és a Kemence patak partján fekvő Kőrózsa Panzió volt idei hittantáborunk helyszíne. Közel 70 fővel érkeztünk meg 2024. július 1-én reggel a festői környezetbe és vettük birtokba a több emeletes házat. Hamarosan a gyermekek jókedvű és izgatott zsivaja verte fel az addíg csendes hegyi környezet, és felcsendültek az előző év jólismert tábordalai, majd együtt imádkoztunk Isten jelenlétéért és a tábor áldásáért.

Az idei táborunk jelmondata: „Krisztus bennem él” arra hívott mindannyiunkat, hogy elhiggyük, Jézus közelebb van hozzánk, mint gondolnánk, a szívünkben él. Az első délután tettünk egy sétát is, hogy belekóstoljunk a friss hegyi levegőbe, majd este Albert Schweitzer életével kezdtünk el megismerkedni.

Reggelenként a gitáros zenés ébresztő verte fel a Börzsöny-hegy csendjét és a gyerekeket is az ágyukból, majd a finom reggelit követően délelőttönként a közös éneklésé és Isten Igéjéé volt a főszerep. Krisztus bennünk élése az Ő belépésével kezdődik, ennek érzékeltetésére hallottuk első nap a Zákeus történetét, majd Jézus jelenléte átformál, ahogyan Józsefet is, tudtuk meg szerda délelőtt. Abigail történetében ennek az Isteni vezetettségnek a gyakorlati oldalát láttuk meg, és végül a bennünk cselekvő Krisztus szép példájával találkoztunk Péter és János történetében, amikor meggyógyítják a sántát az Ékes kapuban. Az előadások üzenetét a gyerekek csoportokban dolgozták fel, mélyítették el.

Délutánonként pedig: kedden kisvonatoztunk, megnéztük a Kemencei Erdei Múzeumvasutat, szerdán Visegrádon jártunk a várban, majd a bobpályát is kipróbáltuk, csütörtökön a csapat merészebb fele strandolt, a másik fele kipihente az éjszakai keveset alvás fáradalmait, majd pedig a „Feles sem igaz” klasszikus játékra is sor kerülhetett. Persze amikor csak időnk volt számháborúztunk látástól vakulásig és mikulásig, pingpongoztunk és nem csak a tv-ben ment a bajnoki rangadó, hanem a csocsóasztalon is.

Esténként lassan kibontakozott előttünk Albert Schweitzer elhívása és szolgálata, megerősítve az üzenetet: akiben Krisztus benne él, abból Ő előbb-utóbb kilóg. Az egész hetet végig kísérő bibliai totót megtoldottuk egy Schweitzer életéből készült totóval is, sőt egy nyomozós játék is színesítette a hetet.

Vendégeink idén is meglátogattak bennünket a gyülekezetből, csatlakoztak hozzánk kisvonatozni, kaptunk megint dinnyét és nápolyit, amit már aznap megettünk. Köszönjük a Mezőtúri Református Kollégium, a Református Nőszövetség, a Barankovics Alapítvány és a Támogatók a Diákok Reménységéért csoport anyagi támogatását, az itthonról imádkozók lelki hátterét. Köszönjük a szolgálók és minden segítő munkáját, az Ifjúsági Zenekar szolgálatát. Legyen Isten nevének dicsőség minden áldásért, eredményért, legfőképpen jelenlétéért. Jövőre találkozunk Sárospatakon…