2022. adventi alkalmak a Mezőtúri Református Egyházközségben

Szorgos kezek, fenyőillat, és karácsonyi zene indította 2022-ben az adventi programsorozatot a Mezőtúri Református Gyülekezetben. A Nőszövetség által évről évre megszervezett Adventi Kézműves Délutánunkra kicsik és nagyok is ellátogattak. A délután folyamán készült adventi koszorúk, kopogtatók és karácsonyi asztaldíszek a Nőszövetség karácsonyi vásárában kerültek eladásra, amely egész végig színesítette adventi programjainkat az ünnep alatt.

Advent 1. vasárnapján délelőtt evangelizációs sorozatunk záró úrvacsorás alkalma volt.

Ezen az estén a történelmi egyházak képviselőivel együtt imádkoztunk és áldást mondtunk a város adventi koszorúja mellett az Első Városi Adventi Gyertyagyújtás keretében.

Advent 2. vasárnapját a Felnőttkórus karácsonyi műsora és a szeretetvendégség tette különlegessé a gyülekezetben. A kórus által énekelt karácsonyi énekek segítették lelkeinket az ünnepre való ráhangolódásban, a gazdagon megterített asztal pedig lehetőséget adott a kötetlen beszélgetésre, az egymásra való odafigyelésre.

Idén a gyülekezet fiataljai két csoportban gyűltek össze Karácsony előtt. A Nagyifi és a Picifi egy hét különbséggel egy-egy szombat délután találkozott, hogy a közös éneklés és játék után együtt gondolkodjanak Isten karácsonyáról, majd meleg tea és palacsinta mellett beszélgessenek a saját karácsonyukról is.

Advent 3. vasárnapja a hagyományokhoz híven családi vasárnap volt a gyülekezetben. Itt az Isten Igéje mellett a Református Kollégium Általános Iskolásai és a Gyermekkórus műsora hirdette a közelgő Karácsony örömüzenetét.

15 család számára osztottunk ki tartós élelmiszercsomagot karácsony alkalmából.

Beloptuk azonban az adventi hangulatot hétközi alkalmainkra is. A hagyományos bibliaórákon meleg teával a kezünkben és gyertyafényben beszélgettünk a karácsonyi evangéliumról, a szemlélődő imaórán a Messiásvárásról hallhattunk Igét és azzal imádkoztunk, a Kékkereszt csoportban és a Gyászcsoportban is átgondoltuk, mit üzen számunkra és hogyan tart meg nehézségeinkben ez az ünnep. A Református Kollégium nyolcosztályosainak és óvodásainak karácsonyi műsora örömet hozott nemcsak a szülőknek, hanem az Idősotthonok lakóinak is. Advent 4. vasárnapján pedig a Belvárosi Református Nagytemplomban vasárnapi istentiszteleten óvodás gyermekek szája hirdette közöttünk Isten földre jövetelének jóhírét. Ezúttal a Református Kollégium Szivárvány csoportosai melengették meg szívünket és szüleik szívét zenés karácsonyi műsorukkal.

Ezen az estén a 4. Városi Adventi Gyergyagyújtás keretében Mihalináné Lipták Judit református lelkipásztor adventi gondolatai után, a Mezőtúri Adventi Összkarban és önálló fellépőként is énekelt a Mezőtúri Református Felnőttkórus.

A Mezőtúri Református Felnőttkórus még advent utolsó hetében megörvendeztette a Református Óvoda kicsinyeit és nagyjait adventi koncertjével.

Majd kibocsátó istentiszteletet tartottunk a diákoknak.

Karácsony alkalmából köszöntöttük az Református Idősotthon dolgozóit és időseit, és a Református Kollégium dolgozóit.

Idén egy új kezdeményezés is elindult gyülekezetünkben, szenteste délutánján meleg teával, kis mézeskaláccsal és egy igés kártyával szólítottuk meg a Belvárosi Nagytemplom előtt a város lakosságát és invitáltuk karácsonyi alkalmainkra. Ifjaink karácsonyi zenével és ingyen öleléssel szolgáltak. Ennek és Isten Szentlelkének köszönhetően Szentestén a szépen megtelt templom előtt hangozhatott a karácsonyi evangélium és a megmaradt teát, mézeskalácsot szeretetben fogyasztotta el az alkalom után a gyülekezet.

Karácsony első napján Belvároson, Kétpón és Újvároson tartottunk úrvacsorás istentiszteleteket. Újvároson névtelen adományozók jóvoltából 12 családnak adhattunk át nagyobb összegű pénzbeli támogatást. Köszönjük a jókedvű adakozók segítségét.

Istennek legyen hála az ő kimondhatatlan ajándékaiért, amit ilyen sokan és sokféleképpen mondtak el ebben az Adventben, ezen a Karácsonyon a Mezőtúri Református Egyházközségben és intézményeiben. Köszönjük a szolgálók és segítők munkáját.

Soli Deo Gloria!