Nőszövetség már több mint 25 éve van gyülekezetünkben, havonta összejárunk, együtt éneklünk, dolgozunk, imádkozunk. A jó példa ragadós, néhány férfitestvér is vágyott erre az élményre, másfél évvel ezelőtt megalakult gyülekezetünkben a Férfikör.

Ez év elején kitaláltuk, találkozzunk, üljünk össze egy közös délután erejéig, mert bár ismerjük egymást a gyülekezetből, vagy otthonról (házaspárok is fellelhetők sorainkban), ismerjük meg egymás dalait, szokásait.

Az alkalom rendhagyó volt, és remélhetőleg hagyományteremtő. Közös éneklés és imádság után vidám, jó hangulatú játékok segítettek megérkezni és hoztak közelebb egymáshoz bennünket. A tanítás a Jakab 3:1-10 alapján a beszéd fontosságáról és a szavaink erejéről szólt. Keresztyén emberként kívánatos, hogy beszédünket irányítsuk, de legalábbis imádkozzunk vezetésért. Ezért is imádkoztunk.

Az alkalmat közös főzés zárta be, és egy kellemes vacsora a naplementében. Jó volt így is együtt lenni, együtt Isten jelenlétében. Áldja meg Isten a szívünk vágyait és vezesse azokat.