Pedagógus Csendesnap a Mezőtúri Református Kollégiumban

Az előttünk álló tanév a fokozódó járványhelyzet miatt számtalan bizonytalanságot, átrendeződést és emiatt nyugtalanságot tartogathat magában. Idén ebben a helyzetben próbált egyfajta biztos pontot adni a tanév elején megszervezésre kerülő csendesnap a pedagógusok számára.

Idén a csendesnap nyitó alkalmát Gaál Botond nyugalmazott teológiai tanár, matematika-fizika professzor, a Magyar Tudományos Akadémia doktora tartotta, aki a Munkácsy Trilógia kapcsán mutatta be Krisztus szenvedéstörténetét. A 3 festmény keletkezéséről és a debreceni Déry Múzeumba kerülésükig tartó útjukról sok-sok érdekességet hallhattunk. Ezután biztosan másképp fogunk a képekre nézni.

A nap további részében Jónás Imre drog-és szenvedélybetegekkel foglalkozó szakember tartott előadást. Először a mai fiatalság helyét mutatta be az online térben, az internet és egyéb közösségi portálok, youtube csatornák kereszttüzében. Majd konkrétan szenvedélybetegségek kialakulásának tényezőiről beszélt, rámutatott a korosztályra jellemző összezavarodott világképre, a társadalom hamiskás kínálatára és a családi háttér labilitására is. Az előadás célja az volt, hogy ismerjük fel a köztünk élő szenvedélybeteg, vagy függő gyermeket és segítsünk neki!

Köszönjük az előadók köztünk végzett szolgálatát, és a Református Kollégium támogató hozzáállását! Istené legyen a dicsőség!