Őszbe hajló utak

Az időskorról sok mindenkinek a röghöz kötöttség, a lehetőségek beszűkülése jut eszébe. „Őszbe hajló útjaink” bizonyítják, hogy lehet ez másképpen is.

Az első út, amiről szeretnénk beszámolni, az az esemény, amely Jász-Nagykun-Szolnok megyében minden évben megrendezésre kerül: az Idősotthonok Szépkorú, de Ifjúszívű Lakóinak Kulturális és Sportversenye. Az idei rendezvény a huszadik alkalom volt, Jászberényben, augusztusban. Mindkét intézményrészünk lakói a felkészítő mentál-higiénés kollegák segítségével színvonalas műsort adtak elő. Több produkciónk is díjat nyert, amely intézményünk hírnevét öregbíti.

Második utunk, amiről szeretnénk hírt adni, szeptemberben, a Gyomaendrődi Református Idősek Otthonába vezetett. Többször találkoztunk már az ottani testvérekkel. Most is végigvezettek bennünket az otthonon, amely eredetileg egy régi iskolaépületből került kialakításra. A napfényes őszi időben időseink, dolgozóink egy kiadós séta után istentiszteleten majd szeretetvendégségen vehettek részt.

A képre kattintva galéria nyílik

Harmadik alkalmunk az október 1-5-ig megrendezésre kerülő Idősek Hete, amelyen sok találkozásra volt lehetőségünk, és megélhettük, milyen ereje lehet az egymáshoz vezető utaknak. Az Idősek Világnapja alkalmából (amely október 1-jén van) kerül megrendezésre ez az egész heti program-sorozat. A köszöntéseken túl különböző alkalmakon nyílt lehetőség lakóink számára, hogy egymás felé elinduljanak: ünnepi ebéd, vetélkedők, zenés programok, kiállítás. Ez a hét – az időpontok egybeesése miatt – október 6-án megemlékezéssel zárult. Ezt a megemlékezést a Szolnoki úton a mentálhigiénés csoport munkatársai készítették elő az időseknek, a Kiss János úton pedig a Református Kollégium diáksága és kórusa szolgált.

Az ősz beköszöntött, de az élet nem állt meg. Egy tizennégy éves útról emlékeztünk meg október 29-én, a Szendy Pál Református Idősek Otthona születésnapján. Az igehirdetés szolgálatát Mihalináné Lipták Judit végezte, kiemelve a 14. életév fontosságát és a hálaadással való emlékezés lehetőségét. Kovács Anett Beáta igazgatónő ismertette az Idősek Otthona történetét, az alapkő-letételtől egészen napjainkig, majd Herczeg Zsolt, Mezőtúr Város polgármesterének köszöntése és az idősek szolgálata után ünnepi ebédet fogyaszthattunk el.

 Útjaink folytatódnak: egymás felé, a holnap felé, a közelgő adventben karácsony felé!