Az idei Világimanapi liturgiáját a vanuatui asszonyok készítették elő. Az általuk választott téma és igeszakasz, az „Okos és bolond házépítő” példázata karöltve a 127. Zsoltár elejével, igazi bátorítást, erősítést adott mindannyiunknak jelen aggodalmaink és félelmeink közepette.

A szigetország lakói vallják, hirdetik, hogy van szilárd, biztos pontja ennek a világnak, akire mindig építhetünk, és ez Jézus Krisztus. Milyen aktuális üzenet ez ma! A világimanapi szervezet tagjai 2013-ban választották ki Vanuatu Köztársaságát a 2021-es imanap előkészítésére, ők maguk pedig az Imanap hívóképéül Juliette Pita azon alkotását választották, amely a szigetországban öt éve pusztító Pam ciklont örökítette meg. A művésznő ekkor megélt személyes tapasztalataiból merített, miszerint Isten a legnagyobb viharokban is meg tud bennünket oltalmazni. Az évekkel ezelőtti megtapasztalás mai interpretációja nagyon aktuális. Ez a Szentlélek rendező ereje, akit segítségül hívva az igehirdetés szolgálatát Mihalináné Lipták Judit református lelkipásztor, a Mezőtúri Református Nőszövetség elnöke végezte.

A képre kattintva galéria nyílik

Az ország képes bemutatását és rövid ismertetését Égerné Tamás Annamária református lelkipásztor, a Mezőtúri Református Nőszövetség titkára végezte, míg a liturgikus imádságokat a Nőszövetség és Ifjúságunk tagjai vezették, amire a gyülekezet együtt válaszolt. A szokásos szeretetvendégség a járvány helyzet miatt idén elmaradt. Az alkalom perselypénzével egy Vanuatun élő magyar missziós lelkészházaspárt támogatunk.

Köszönet minden keresztyén nőtestvérünknek és gyülekezeti tagunknak, akik eljöttek, hogy együtt imádkozzunk Vanuatuért és minden keresztyénért szerte e világban! 

Mihalináné Lipták Judit

Nőszövetség elnöke

református lelkipásztor