Kelj fel, vedd az ágyadat, és járj!” – hangzott fel a 2020-as Női Ökumenikus Világimanapjának vezérigéje március 8-án, vasárnap délelőtt 10 órakor a Belvárosi Református Gyülekezeti Házban. A Mezőtúr Református Nőszövetség évről-évre felvállalja és megrendezi a világ keresztyén asszonyainak felhívását közös imádságra, immáron 3. éve a gyülekezeti istentisztelet részeként.

Biztonságot adó érzés tudni azt, hogy imádságaink egy-egy ilyen közös, világszintű Imanapon együtt, a közösség erejével és a Szentlélekkel átitatva jutnak mennyei Atyánk elé, és tolmácsolják nemcsupán egyéni, hanem közösségi problémáinkat, érdekeinket, kéréseinket.

Idén a Zimbabwei keresztyén asszonyok állították össze az Imanap liturgiáját, és hozták elénk, osztották meg velünk mindennapi gondjaikat, évszázados terheiket. Az igehirdetés szolgálatát Mihalináné Lipták Judit lelkipásztor, a Nőszövetség elnöke végezte a megadott igeszakasz alapján (János 5,1-9), kihangsúlyozva, hogy Jézus Jelenléte és mellénk állása ma is ugyanolyan valóságos, mint 2000 éve, a 38 éve beteg mellett.

A képre kattinva galéria nyílik

Az ország képes bemutatását és rövid ismertetését Égerné Tamás Annamária református lelkipásztor, a Mezőtúri Református Nőszövetség titkára végezte, míg a liturgikus imádságok a Nőszövetség tagjainak tolmácsolásában szólalhattak meg. Színesítette az alkalmat a nők virággal való köszöntése a Református Gyülekezet férfi lelkipásztorai részéről, és az alkalmat követő szeretetvendégség, amit a nőszövetség tagjai készítettek elő. Az alkalom perselypénzével az Evangélikus Külmissziói Egyesület (EKME) gyógyító projektjét támogatjuk, amelyben olyan nyomorban élő gyermekeket és családjaikat támogatnak, akik emberi szempontból senkinek sem fontosak, elhagyatottak.

Köszönet érte minden kedves keresztyén nőtestvérünknek és gyülekezetünk tagjának, akik összegyűltek erre a napra, hogy mint „egy test tagjai” dicsőíthessük Jézus Krisztust, ki-ki ahogyan képessége adatott hozzá.