„Maradjunk Együtt!”

Ez a mondat az idei Házasság hetének a szlogenje. Ez a gondolatot jártuk körbe a Mezőtúri Református Gyülekezetben egy teljes héten át.

Páros igehirdetés nyitotta a témahetet, Mihalina László és felesége, Mihalináné Lipták Judit a Ruth 1,16-17 alapján beszélt arról, mit jelent az elköteleződés olyan körülmények között is, amelyekre nem tudunk előre felkészülni, amelyekre nem számítottunk, amelyek megpróbálják házasságunkat, párkapcsolatunkat.

Nőszövetségi imaóránkra a nőtestvéreket vártuk együtt gondolkodásra, arra kerestük a választ, vajon mit ad hozzá kapcsolatainkhoz az, hogy nők vagyunk. Mit jelent a mi nőiességünk a teremtés tükrében. Interaktív, játékos formában fedeztük fel, milyenek vagyunk mi nők, lerajzoltuk a bibliai „hozzáillő” kifejezést, és megállapítottuk, Isten terve szerint mi nők kapcsolatra vagyunk teremtve.

Gondoltunk azonban a gyülekezetünkben azokra is, akik még nem vagy már nem élnek párkapcsolatban, ám másfajta kapcsolatban igen. Számukra szerveztük a kedd esti filmklubbot, ahol az Imával nyert csaták c. filmet néztük meg együtt. A filmet követő beszélgetésben kijött, leginkább imával tudunk küzdeni szeretetkapcsolatainkért.

Idén újszerű próbálkozás volt a Házaspáros est és vacsora meghirdetése gyülekezetünkbe. A kezdeményezés jól sikerült, sőt valószínűleg hagyományteremtő lesz. Az est folyamán kilenc pár gyűlt össze, hogy jobban megismerje egymást, mint házaspár, és tanuljon a házasság rejtelmeiről. A különböző eszméltető és humoros játékokon túl, az előadásokon keresztül is ráláthattunk egymásra, egymás erősségeire és gyengeségeire, és tanultuk az asszertív kommunikációt. Az est jó hangulatban és gyertyafényes vacsorával zárult.

A Házasság hete zárórendezvényére vasárnap délelőtt került sor, ahol az igehirdetés szolgálatát Kocsis Áron lelkipásztor végezte. Az 5000 ember megvendégelésének története („Ti adjatok nekik enni!”) alapján rámutatott, mennyire fontos a kapcsolatok ápolása, egymás „táplálása” lelki értelemben, amit Isten meg tud áldani. Az igehirdetés után feleségével, Kocsis-Kun Anitával vállalták a pódiumbeszélgetést a gyülekezet előtt, ahol betekintést engedtek Istennel megélt házasságukba, magánéletükbe, a jó és nehezebb dolgokba egyaránt.

Istené legyen a hála és a dicsőség ezért a hétért; az ötletért, hogy:

 ráirányította figyelmünket a mellettünk élő emberekre!

Házasság heti videók

nyitó és záróistentiszteletek felvételei