Szeptember utolsó vasárnapja most már – nyugodtan állíthatjuk – a Mezőtúri Református Gyülekezetben a fiataloké. A Református Kollégium kisgimnazistáit és a Gyülekezet ifjait fogadtuk be a délelőtti zenés istentiszteleten és az azt követő programokon.

Az istentisztelet témája nagyon aktuális volt: egy olyan időszakban élünk, amikor maszkot kell hordanunk a korona vírus miatt! Ennek vannak előnyei és hátrányai is. El tudunk mögé bújni, el tudjuk rejteni érzéseinket, ugyanakkor akadályozza a társas interakciókat és a közösségi élményt. Mihalina László lelkipásztor vetítéssel egybekötött prédikációjában elmondta, sokkal fontosabb azonban, hogy a valós maszkok mellett, vajon a lelki maszkjainkat le tudjuk-e olykor vetni, és őszintén állni Isten és emberek színe előtt. Berec Kata és Dormán Dorián öregdiákjaink igeolvasással és imádsággal színesítették az istentiszteletet!

A képre kattintva galéria nyílik

Istentisztelet után megtelt élettel a gyülekezeti ház és udvara: lehetőség nyílt kézműveskedésre (kulcstartó, őszicsokor, asztaldísz készítésére) és társasjátékra a gyülekezeti házban, focizásra a templom melletti udvaron, kosarazásra az új tornateremben, illetve asztalitenisz bajnokság és aerobic dance zajlott a parókia udvarán. A Nőszövetség által készített gyülis-szeretetvendégséges forróteából és a százhúsz hotdogból, amit ebédre osztottunk a fiataloknak, természetesen semmi sem maradt. Minden gyerek megtalálta a hozzá illő programot, ahol jól érezhette magát.

Hála és köszönet minden segítőnek: a Gyülekezet Ifjúsági körének, a Református Nőszövetségnek, az Ifjúsági Zenekarnak és a pedagógusoknak, akik a gyermekeket elkísérték!

Isten áldja meg a szolgálók önzetlenségét, ifjaink életét és az elhangzott üzenetet. A dicsőség pedig egyedül Istené!