Idősek hete a Mezőtúri Református Egyházközség Idősek Otthonaiban

Az Idősek Világnapja alkalmából ebben az évben is egy egész hetes programsorozat keretében köszöntöttük lakóinkat. A járvány miatt a hagyományoktól eltérően nem hívhattunk vendégelőadókat, nem találkozhattunk nyugdíjas dolgozóinkkal és a két otthon lakói sem vehettek részt egymás rendezvényein. A szociális és mentálhigiénés csoport az aktuális helyzethez alkalmazkodva állította össze az idősek hetének programjait. A hét minden napján három helyszínen, telephelyenként és épületenként párhuzamosan zajlottak az események.

Hétfőn kézműves délelőttön vehettek részt az érdeklődők, ahol őszi dekorációkat készítettünk. Nagy lelkesedéssel születtek meg a különböző alkotások, a madáretetők, az almás csipeszdíszek, a különleges „szélgyerekek”, a pálcikás tökdíszek, és az őszi búzát is elvetettük. A saját kezűleg elkészített munkákat mindenki elvihette szobája dekorálására. Délután a nap folytatásaként szüreti felvonulást tartottunk.

Kedden és szerdán többféle program is volt. Játszottunk a sokak által kedvelt bingó játékot. Minden kikiáltott bingóért nyeremény is járt, melyet a játék végén kíváncsian bontogattak ki a résztvevők. Palacsintával is kedveskedtünk lakóinknak, amit minden évben nagyon várnak. Intézményi lelkész asszony pedig bibliai vetélkedőt szervezett.

Csütörtökön, október 1-én Mihalina László lelkészelnök igei köszöntésével, műsorral és ünnepi ebéddel folytatódott a hét.

Pénteken zenés-táncos délelőtt keretében, egy vidám kívánság műsorral zártuk tartalmas, élményekkel teli hetünket. Jó volt látni, hogy időseink ebben a számukra nem könnyű időszakban, minden programon örömmel vettek részt.