2021. október 3-án került sor a Nagykunsági Református Egyházmegye Nőszövetségeinek és Női Szolgálattevőinek Konferenciájára Tiszafüreden. A Mezőtúri Nőszövetséget hat fővel képviseltük. Minden résztvevő nagy lelkesedéssel várta az alkalmat, mivel a pandémia miatt a tavalyi elmaradt. Nagy örömmel üdvözöltük egymást.

Az igehirdetést Dr. Fekete Károly püspök úr tartotta Lukács evangéliumának 19. fejezete alapján. A történet szerint Zákeus fővámszedő volt, a nép által megvetett ember, aki még a nevét is megváltoztatta, hogy a római hódítók kedvében járjon. Jézus mégis az ő házában szállt meg, mert: „Az Emberfia azért jött, hogy megkeresse, és megtartsa az elveszettet.” A délelőtt folyamán meghallgattuk Dr. Csoma Judit Margit lelkésznő előadását, amely arra világított rá, hogy a testünk gyógyítása mellett nagy szükségünk van a lelki gyógyulásunkra is. Ennek egyik legfontosabb része a megbocsátás, amely felszabadítja az embert, és elvezet a gyógyuláshoz.
Ebéd után a Bán Zsigmond Református Általános Iskola és Óvoda diákjai, pedagógusai adtak elő szívhez szóló műsort. Ezután került sor a megyei Nőszövetségek beszámolóira. Sajnos mindenhol a megtervezett feladatok nagy része a lezárások és az egészségügyi előírások miatt elmaradtak. Előtérbe került az egyedülállók és betegek megsegítése különféle módokon. Égerné Tamás Annamária lelkésznő ismertette a Mezőtúri Református Nőszövetség megvalósult alkalmait. Nagy örömmel fogadták megyei szinten is, hogy a mezőtúri férfitestvérek „Férfikört” alakítottak a Nőszövetségünk mintájára és indíttatására.
A záró áhítatot Szabóné Varkoly Zsuzsanna lelkésznő tartotta a 100. és 121. Zsoltár alapján: „Mert jó az Úr, örökké tart szeretete, és hűsége nemzedékről nemzedékre… Az Úr megőriz téged minden bajtól, megőrzi életedet.” Jó volt újra találkozni a nőtestvérekkel, és Istenben bízva várjuk a jövő évi alkalmat.