2021. adventi alkalmai a Mezőtúri Református Egyházközségben

Szorgos kezek, fenyőillat, és karácsonyi zene indította 2021-ben az adventi programsorozatot a Mezőtúri Református Gyülekezetben. A Nőszövetség által évről évre megszervezett Adventi Kézműves Délutánunkra idén kicsik és nagyok is ellátogattak. A délután folyamán készült adventi koszorúk, kopogtatók és karácsonyi asztaldíszek a Nőszövetség Karácsonyi Vásárában kerültek eladásra, amely egész végig színesítette adventi programjainkat az ünnep alatt.

A képre kattintva galéria nyílik

Advent 1. vasárnapján este Mezőtúr főterén a Református Felnőttkórus szolgált karácsonyi énekekkel a város lakosságának az Első Adventi Gyertyagyújtás keretében.

A képre kattintva galéria nyílik

Advent 2. vasárnapját a Felnőttkórus karácsonyi műsora és a szeretetvendégség tette különlegessé a gyülekezetben. A kórus által énekelt karácsonyi énekek segítették lelkeinket az ünnepre való ráhangolódásban, a gazdagon megterített asztal pedig lehetőséget adott a kötetlen beszélgetésre, az egymásra való odafigyelésre.

A képre kattintva galéria nyílik

Az idei évben alakult Férfikör is összeült az adventi koszorú köré egy közös gondolkodásra, imádságra.

Másnap a gyülekezet fiataljait gyűjtöttük össze egy közös Karácsonyi Ifire. Sok játék, meleg tea és rétes, valamint a karácsonyról való együtt gondolkodás töltötte ki ezt a másfél órát, majd egy apró ajándékkal búcsúztunk el egymástól.

A képre kattintva galéria nyílik

Advent 3. vasárnapja a hagyományokhoz híven „Családi vasárnap” volt a gyülekezetben. Itt az Isten Igéje mellett a Református Kollégium Általános Iskolásai és a Gyermekkórus műsora hirdette a közelgő Karácsony örömüzenetét.

A képre kattintva galéria nyílik

Az alkalom után 21 család számára osztottunk ki tartós élelmiszercsomagot karácsony alkalmából.

Beloptuk azonban az adventi hangulatot hétközi alkalmainkra is. A bibliaórán meleg teával a kezünkben és gyertyafényben beszélgettünk a karácsonyi evangéliumról, a Kékkereszt csoportban is átgondoltuk, mit üzen számunkra ez az ünnep, a Gyászcsoportban helyi készítésű mézes is került az asztalra, úgy beszélgettünk az ünnepvárásról. A Református Kollégium nyolcosztályos 6. osztályának Karácsonyi Szeretetvendégsége szintén belakta és karácsonyi énekekkel, versekkel töltötte meg a Belvárosi Gyülekezeti Házat.

A képre kattintva galéria nyílik

Advent 4. vasárnapján a Belvárosi Nagytemplomi istentiszteleten gyermekek szája hirdette közöttünk Isten földre szállásának jó hírét. Ezúttal a Református Kollégium nagycsoportos óvodásai melengették meg szívünket és szüleik szívét zenés karácsonyi műsorukkal.

A képre kattintva galéria nyílik

Istennek legyen hála az ő kimondhatatlan ajándékaiért, amit ilyen sokan és sokféleképpen mondtak el ebben az Adventben a Mezőtúri Református Egyházközségben.

Szeretettel hívunk és várunk minden kedves testvérünket karácsonyi alkalmainkra. Az Úr közel!