Női ökumenikus világimanap

Jertek, immár minden készen van” – fogalmazták meg a szlovén keresztyén asszonyok a nagy vacsora példázatának gazdájával együtt a 2019. évi Női Ökumenikus Világimanap hívó mondatát! Évről évre összegyűlünk március első vasárnapján elcsendesedni, együtt imádkozni az ökumené és a világot átívelő keresztyén szeretet jegyében.

Már második éve tartjuk meg a Világimanapot a vasárnap délelőtti istentisztelet keretében, ami annak enged nagyobb teret, hogy az asszonyok által meghirdetett és előkészített alkalmon otthon érezhessék magukat a gyülekezet férfi tagjai is. Hiszen együtt alkotjuk a Mezőtúri Református Gyülekezetet, mindig éppen azok, akik meghallják a hívást és eljönnek az „elkészített vacsorára”, istentiszteletre – mondta el Mihalináné Lipták Judit lelkipásztor igehirdetésében, amit megelőzött Égerné Tamás Annamária lelkipásztor képes országbemutatása Szlovéniáról.

A képre kattintva galéria nyílik

Az istentisztelet végén a szlovén asszonyok által megfogalmazott imádságokat gyülekezetünk asszonytestvérei hangosították ki számunkra, majd a finom sütemények és tea melletti beszélgetéssel zárult az alkalom. Jövőre ugyanekkor… ugyanitt.