Sokszor magunk sem vagyunk tisztában azzal, milyen könnyen tehetnénk azért, hogy mások életét akár örökre megváltoztassuk. Ahogy Fontenelle mondta: „Számtalan olyasmi, ami megvan nekünk, de létének nem vagyunk tudatában, másvalakinek [...] a legnagyobb boldogságot okozná.”

Különösen igaz ez, ha egy gyermekről van szó, akit segítségünk révén képzeletben kézen foghatunk, s tovább vezetjük a tudás és életének útján. Ezáltal nem csak azt érjük el, hogy előbbre jutásában ne gátolja valaminek a hiánya, de arra is megtanítjuk, hogy jót cselekedni, másokkal törődni mit jelent.

Legyünk most azok tanárai, akik már most mosolyogva várják a szeptemberi iskolakezdést, akiknek felcsillanna a szeme egy szép táska vagy tolltartó, a zsírkréták és vízfestékek láttán – szüleiknek, nevelőszüleiknek azonban komoly anyagi terhet jelent ezek beszerzése.

Határon innen és túl ezeknek a gyermekeknek segíthet azáltal, ha felajánlja azt, amire Önnek, családtagjainak, barátainak már nincsen szüksége. Amennyiben pénzbeli adománnyal támogatná a programot, a csekk vagy
az átutalás megjegyzés rovatában, kérjük, tüntesse fel: „iskolatáska”!

Számlaszámunk: 10702019-85008898-51100005

-------------------------------------------------

Amennyiben valaki személyesen hozná be a táskát, a Mezőtúri Református Kollégium portáján elhelyezheti (Kossuth út 2.), onnan pedig továbbítjuk az gyűjtés végeztével Debrecenbe!