Az anyák napja az egyik legmeghatóbb ünnepünk, hiszen az előtt az ember előtt tisztelgünk ezen a napon, akinek születésünktől kezdve mindent köszönhetünk.

Május 06-án ismét családi istentiszteleten vettek részt a Református Kollégium Általános Iskolájának tanulói, családjai az Újvárosi Templomban. Mihalináné Lipták Judit lelkész-vallástanár igehirdetésében az édesanyák, édesapák, nagyszülők, tanítók, tanárok egységének fontosságát emelte ki.

A képre kattintva galéria nyílik

Ezt követően az 1.a osztályosok megható anyák napi műsora hangzott el, melyet a gyermekkórus énekével színesített. Köszönjük az édesanyák, nagymamák és családok nevében a felkészítő pedagógusok áldozatos munkáját: Csidérné Lévai Anikó és Herbály Csilla tanítóknak és Marczi Ernő kántor-karnagynak, valamint az 1.a osztály valamennyi kisdiákjának!

Köszönöm Istenem az édesanyámat!
Amíg ő véd engem, nem ér semmi bánat!
Körülvesz virrasztó áldó szeretettel.
Értem éjjel-nappal dolgozni nem restel.
Áldott teste, lelke csak érettem fárad.
Köszönöm, Istenem az édesanyámat.

Dsida Jenő: Hálaadás

2017. december 3-án, az első adventi gyertyagyújtás alkalmával, melyet a város szervezett és a polgármesteri hivatal dísztermében tartottak meg, Bodorikné Aszódi Ágnes általános iskolai intézményegység vezető-helyettest kérték meg, hogy szóljon az összegyűltekhez, és iskolánk gyermekkórusát, hogy színesítsék a délutánt és énekeljenek az idei első alkalommal ők. Marczi Ernő kántor-karnagy vezetésével a kórusunk örömmel mondott igent, így egy félórás műsorral kedveskedtek a jelen levőknek. 

Kattintásra galéria nyílik

A program az adventi koszorú megáldásával, megszentelésével kezdődött, melyet a református egyházközség részéről Mihalina László lelkészelnök hordozott imádságban, majd a koszorún lévő első gyertya meggyújtásával folytatódott, melyet Herceg Zsolt polgármester gyújtott meg. 

Kattintásra galéria nyílik

Bodorikné Aszódi Ágnes, általános iskolai intézményegység vezető-helyettes ünnepi gondolatait osztotta meg a jelen lévőkkel, majd a kórus következetett, akik színvonalas műsorral készültek. Szóló és kórusművek, hangszeres kísérettel és nélküle - mindent megmutattak, amit tudtak, a közönség pedig nagy szeretettel fogadta őket. 

Kattintásra galéria nyílik

Köszönjük a városnak a lehetőséget, hogy újra megmutathattuk magunkat és hogy készíthettük mindenki szívét a Megváltó érkezésére a magunk módján!

2017. november 19-én újra családi istentiszteletre gyűlhettek össze az általános iskola diákjai és szüleik.

Mihalina László lelkészelnök igehirdetésében arról hallhattunk, hogy ahogyan az évszakoknak ismerjük a körforgását, úgy életünkben is felfedezhetőek ugyanezek a változások. Az ifjúság tavasza, a derűs nyár, az érett ősz és téli elmúlás is. De akármelyik életszakaszban vagyunk is, gondviselő Istenünk szeretetét állandóan érezhetjük.

Igehirdetés után a 3.A osztály műsorát és az énekkar szolgálatát láthattuk, hallhattuk. Köszönjük a felkészítők: Domokos Mónika, Gondáné Bodorik Orsolya és Marczi Ernő munkáját!

A képre kattintva galéria nyílik

 

2017. október 8-án a belvárosi nagytemplomban ismét családi vasárnapra gyűlhettünk össze, melynek témája egy számunkra nagyon szomorú esemény volt: az aradi vértanúkra való megemlékezés.

Égerné Tamás Annamária lelkész-vallástanár hirdette az Igét a Magvető példázat, valamint az ApCsel 10,33 alapján ("...jól tetted, hogy eljöttél!"). Ezt követően  az általános iskola 7.A és 7.B osztályos tanulói, valamint az énekkarosok adtak műsort a jelen levő gyülekezetnek. Ezúton is szeretnénk megköszönni a felkészítő tanároknak, Kovácsné Molnár Annamáriának és Herbály Csillának, valamint Marczi Ernő kántor-karnagynak a munkáját.

Az alkalomról készült képek az alant levő képre kattintva érhetők el!

A Magyar Református Szeretetszolgálat ebben az esztendőben is meghirdeti Iskolatáska-gyűjtő programját, mely során a már nem használt iskolatáskáinkat viszik el rászoruló gyermekeknek. Hogy legyen is mit benne vinni, arra kérjük azokat, akik régi, de még jó állapotban lévő táskáikat behoznák, hogy ceruzával, radírra, füzetekkel segítsék a rászoruló kisdiákok tanulmányait. Bővebben a cikkben szereplő plakátról olvashatjuk le, hogy mi is kerülhet még be a táskába!

A mögöttünk álló tanévben is rengeteg helyen mérettették meg magukat diákjaink különböző versenyszámokban. A következő bejegyzésben ezek az eredmények szerepelnek, jó böngészgetést mindenkinek! És erről a helyről gratulálunk mindenkinek ismételten!

2016. november 13-án délelőtt 10 órakor iskolás gyermekek és szüleik, nagyszüleik töltötték meg a Belvárosi Református Nagytemplom padsorait. Hagyományos, minden hónapban megtartott családi istentiszteletre gyülekeztek a Mezőtúri Református Kollégium Általános Iskolájának tanulói családjukkal együtt.

Az igehirdetés szolgálatát Éger Ádám lelkész-vallástanár tartotta a Lukács evangéliuma 12, 22kk és a Máté evangéliuma 6, 11 alapján az aggodalmaskodásról és az Isten gondoskodó szeretetéről. Színvonalas műsorral a 2. b osztályos gyerekek szolgáltak, melynek témája az ősz volt. Jó volt hallani és látni, hogy milyen lelkesen mondták a verseket, gyönyörűen énekeltek, hálát adván Istennek az őszért, a mindennapokért, a családjukért, az iskolájukért, a hazájukért. Köszönet ezért a felkészítő pedagógusoknak: Albertné Seres Otília és Tornyi Anna tanítónőknek, valamint Seres Attiláné karnagynak.

" frameborder="0" allowfullscreen>