logo c

Diákjaink az év nagy ünnepein, megemlékezésein műsorral készülnek nem csak az iskolatársak és a gyülekezet számára, hanem az idősek otthonában élőknek is!
Diákjaink az év nagy ünnepein, megemlékezésein műsorral készülnek nem csak az iskolatársak és a gyülekezet számára, hanem az idősek otthonában élőknek is!

"Iskolánk legfőbb célja, hogy nagy tudású, társait tisztelő és hitben járó fiatalokat neveljünk. Ezért fontos számunkra a különböző tárgyak magas színvonalú oktatása, valamint ezt a célt szolgálják versenyeink is!"

konfi | tudás | értékek

Iskolánk épülete az elmúlt években újult meg kívülről és folyamatosan szépül a belső is!

Az iskola legtöbb terme digitális táblával felszerelt, ahol pedig ez még nem valósult meg, projektor áll a tanárok és a gyermekek rendelkezésére!

 

Adventi gyertyagyújtás kórusunkkal

2017. december 3-án, az első adventi gyertyagyújtás alkalmával, melyet a város szervezett és a polgármesteri hivatal dísztermében tartottak meg, Bodorikné Aszódi Ágnes általános iskolai intézményegység vezető-helyettest kérték meg, hogy szóljon az összegyűltekhez, és iskolánk gyermekkórusát, hogy színesítsék a délutánt és énekeljenek az idei első alkalommal ők. Marczi Ernő kántor-karnagy vezetésével a kórusunk örömmel mondott igent, így egy félórás műsorral kedveskedtek a jelen levőknek. 

A program az adventi koszorú megáldásával, megszentelésével kezdődött, melyet a református egyházközség részéről Mihalina László lelkészelnök hordozott imádságban, majd a koszorún lévő első gyertya meggyújtásával folytatódott, melyet Herceg Zsolt polgármester gyújtott meg. 

Bodorikné Aszódi Ágnes, általános iskolai intézményegység vezető-helyettes ünnepi gondolatait osztotta meg a jelen lévőkkel, majd a kórus következetett, akik színvonalas műsorral készültek. Szóló és kórusművek, hangszeres kísérettel és nélküle - mindent megmutattak, amit tudtak, a közönség pedig nagy szeretettel fogadta őket. 

Köszönjük a városnak a lehetőséget, hogy újra megmutathattuk magunkat és hogy készíthettük mindenki szívét a Megváltó érkezésére a magunk módján!

kaanszobor

andromeda

rendor bfzs

Az Ige mellett

 • (6) „…fúrja át az úr a fülét…legyen örökös rabszolgája…” (2Mózes 21)*

  MINDIG ZAVAR A RENDETLENSÉG. Elég azonban egy kis időhiány, figyelmetlenség és lazítás, máris dagadni kezd a káosz. – 1. Különösen fájdalmas tapasztalni ezt a tényt az ember és ember kapcsolatában, azon belül a férfi és a nő, valamint az egyes társadalmi rétegek közötti viszonyulásokban (1–11), de ember és állat (28–37), ember és teremtett világ összefüggéseiben is. – 2. Egy emberi közösség, csak rendben, világos, egyértelmű szabályok keretei között működhet, gyarapodhat. Isten Igéje a meglévő viszonyok rendezésével kezdi üdvözítő munkáját, így védi a rabszolgát (1–6), külön a rabszolganőket (7–11), és egyáltalán a nőket (20–27), óvja a tulajdont (28–37), és ezekkel együtt az életet (12–26). – 3. Isten Igéje azonban ennél sokkal többet ad, mert túlmutat a meglévő viszonyokon, és nem reformmal, vagy forradalommal teszi ezt, hanem Jézus Krisztusban Ő halt meg helyettünk, kiváltott minket életünk szétesni, koszosodni akaró, társadalmilag feszült (Galata 3,28), és halálos nyomorúságából (1Korinthus 15,20). – 4. Jó nekünk Urunk itt, a Te közeledben; – jó a te rabszolgádnak lenni, „lyukaszd ki a fülünket”, jelölj magadévá minket örökre (6).

  Máté 22,41–46

  51. zsoltár

  * A teljes igemagyarázat:

  MINDIG ZAVAR A RENDETLENSÉG.

  Elég azonban egy kis időhiány, figyelmetlenség és lazítás, máris dagadni kezd a káosz.

  Ez a „bűn” természete, mert saját „nehézségi erejéből” következően minden a szétesés felé kényszerül.

  – 1. Különösen fájdalmas tapasztalni ezt a tényt az ember és ember kapcsolatában, azon belül a férfi és a nő, valamint az egyes társadalmi rétegek közötti viszonyulásokban (1–11), de ember és állat (28–37), ember és teremtett világ összefüggéseiben is.

  – 2. Egy emberi közösség, csak rendben, világos, egyértelmű szabályok keretei között működhet, gyarapodhat.

  Isten Igéje a meglévő viszonyok rendezésével kezdi üdvözítő munkáját, így védi a rabszolgát (1–6), külön a rabszolganőket (7–11), és egyáltalán a nőket (20–27), óvja a tulajdont (28–37), és ezekkel együtt az életet (12–26).

  Isten Igéje, mint törvény abban is kegyelmes hozzánk, hogy egyértelműen parancsol, és szigorú, halálos büntetés által is védi az életet, óvja a kitaszítottat, a nem szándékosan vétkezőt.

  – 3. Isten Igéje azonban ennél sokkal többet ad, mert túlmutat a meglévő viszonyokon, és nem reformmal, vagy forradalommal teszi ezt, hanem Jézus Krisztusban Ő halt meg, a vétlenül, a kényszerből, de a szándékosan vétkezők helyett is, kiváltott minket életünk szétesni, koszosodni akaró, társadalmilag feszült (Galata 3,28) és halálos nyomorúságából (1Korinthus 15,20).

  – 4. Jó nekünk Urunk itt, a Te közeledben;– jó a te rabszolgádnak lenni, „lyukaszd ki a fülünket”, jelölj magadévá minket örökre (6).