logo c

Diákjaink az év nagy ünnepein, megemlékezésein műsorral készülnek nem csak az iskolatársak és a gyülekezet számára, hanem az idősek otthonában élőknek is!
Diákjaink az év nagy ünnepein, megemlékezésein műsorral készülnek nem csak az iskolatársak és a gyülekezet számára, hanem az idősek otthonában élőknek is!

"Iskolánk legfőbb célja, hogy nagy tudású, társait tisztelő és hitben járó fiatalokat neveljünk. Ezért fontos számunkra a különböző tárgyak magas színvonalú oktatása, valamint ezt a célt szolgálják versenyeink is!"

konfi | tudás | értékek

Iskolánk épülete az elmúlt években újult meg kívülről és folyamatosan szépül a belső is!

Az iskola legtöbb terme digitális táblával felszerelt, ahol pedig ez még nem valósult meg, projektor áll a tanárok és a gyermekek rendelkezésére!

 

Anyák napi ünnepi istentisztelet

Az anyák napja az egyik legmeghatóbb ünnepünk, hiszen az előtt az ember előtt tisztelgünk ezen a napon, akinek születésünktől kezdve mindent köszönhetünk.

Május 06-án ismét családi istentiszteleten vettek részt a Református Kollégium Általános Iskolájának tanulói, családjai az Újvárosi Templomban. Mihalináné Lipták Judit lelkész-vallástanár igehirdetésében az édesanyák, édesapák, nagyszülők, tanítók, tanárok egységének fontosságát emelte ki.

A képre kattintva galéria nyílik

Ezt követően az 1.a osztályosok megható anyák napi műsora hangzott el, melyet a gyermekkórus énekével színesített. Köszönjük az édesanyák, nagymamák és családok nevében a felkészítő pedagógusok áldozatos munkáját: Csidérné Lévai Anikó és Herbály Csilla tanítóknak és Marczi Ernő kántor-karnagynak, valamint az 1.a osztály valamennyi kisdiákjának!

Köszönöm Istenem az édesanyámat!
Amíg ő véd engem, nem ér semmi bánat!
Körülvesz virrasztó áldó szeretettel.
Értem éjjel-nappal dolgozni nem restel.
Áldott teste, lelke csak érettem fárad.
Köszönöm, Istenem az édesanyámat.

Dsida Jenő: Hálaadás

kaanszobor

andromeda

rendor bfzs

Az Ige mellett

 • (12) „…ezekre mindig emlékeztetni foglak titeket…” (2Péter 1,12–21)

  Földi porsátorban élünk (13). A kép azt jelenti, hogy földi életünk rövid, sérülékeny, lebontandó, ideiglenes. Az élet önmagában védtelen, minden viszontagságnak „kitett”, mint egy sátor. Ez a kép azonban nem csupán a földi élet szimbóluma, hanem ebben az elvadult világban a keresztyén üzenet, a krisztusi élet szimbóluma is.

  A sátor sérülékeny, de még ebben az „átmeneti” valójában is bizonyságot tesz lakójáról,ahogy a levél írója bizonyságot tesz Jézus Krisztusról. Az apostol emlékezteti a második század elejének keresztyén gyülekezeteit az evangéliumra (1Korinthus 15,1), amely nem kitalált mese, hiszen szemtanúk adták tovább az örömhírt, akik látták Jézus megdicsőülését, hallották az Atya szavát a Fiáról (16–18).

  Ma is életfontosságú ez az emlékeztető bizonyságtétel. Mi nem a szemtanúk miatt hiszünk, hanem mert Isten Lelke megnyitotta az értelmünket és a szívünket. Isten Lelke által lesz számunkra bizonyossá az üdvösség, az egyetlen megoldás evangéliuma (21), mint sötét helyen világító lámpás, amíg felragyog az örök élet teljessége (19–20).

  Malakiás 1,6–14

  15. zsoltár